5 redenen om te werken bij: Cabot

5 redenen om te werken bij: Cabot

De afgelopen periode heeft zich veel afgespeeld in de fabriek van Cabot in Klazienaveen. Het bedrijf onderging een reorganisatie, heeft een deel van de fabriek gesloten en zit momenteel in een dynamische transitiefase naar een specialty fabriek. Bij die transitiefase komen verschillende nieuwe rollen kijken. Zo ook de Plant Engineer en de Manager Maintenance & Capex. Wij spraken met Operations Manager Cor van Dijk om meer te weten te komen over de fase waarin Cabot verkeert, waar het bedrijf naar toe wil en welke rol de Plant Engineer speelt in deze situatie. We vroegen hem naar redenen om te kiezen voor Cabot als werkgever!

1. Uitdaging

Het gaafste voor zijn nieuwe collega is volgens Cor de uitdaging die er momenteel ligt bij Cabot. “Zelf ben ik vorig jaar begonnen, vlak na de reorganisatie. Dat was een bewuste keuze: Dit is het moment waarop de stappen naar de toekomst gezet worden. We worden een specialty fabriek. Dat is een transitie waar veel bij komt kijken en dat zorgt voor een fantastische uitdaging!

2. Investeringen

Delen van de fabriek die (financieel) minder goed presteerden zijn gesloten. Ze hebben daarmee de focus gelegd op de operaties die het meest rendabel zijn. “Dat effect merken we direct: We zitten nu al in een financieel erg gezonde situatie! Dat betekent dat we de komende jaren kunnen en gaan investeren in de fabriek. Er staan veel projecten op de planning die ervoor gaan zorgen dat deze processen nog rendabeler worden!”

3. Plant Engineer

Dat is dan ook precies waar Cabot de Plant Engineer voor nodig heeft. “In deze rol ga je analyseren wat de oorzaken zijn van problemen in het proces en komt dan met voorstellen. Je bepaalt met het team wat er nodig is. Dat kan zijn op het gebied van productiekwaliteit, optimalisatie van de productielijn of CO2 uitstoot te verminderen. Jij neemt het voortouw bij complexe projecten en betrekt de juiste personen binnen de organisatie. Als je dus een functie zoekt met afwisseling en verantwoordelijkheid, is deze rol voor jou weggelegd!”

4. Sfeer

Het opzetten van deze projecten ga je doen in een ontzettend gemotiveerd team. “We merken dat er eigenaarschap wordt getoond om de transitie succesvol te maken. We hebben een ontzettend leuk team dat het gezellig heeft, maar elkaar ook uitdaagt: iets wat ik enorm aanmoedig. Ik houd ervan om lol met elkaar te hebben. Dat is ook belangrijk om het werkplezier hoog te houden. Het moet natuurlijk altijd in balans zijn met efficiënt werken. Ik vind dat die balans binnen Cabot enorm goed is!”

5. Lerende organisatie

Daarom wil Cor ook werken aan een lerende organisatie. “Wat dat inhoudt? We kunnen vaak meer doen met de kennis van mijn collega’s van de werkvloer. Zij werken dagelijks in de fabriek en kunnen ons als geen ander vertellen waar de knelpunten, maar ook waar de winst zit. Ik vind dat we altijd open moeten staan voor input van de gehele organisatie. Al met al zijn we met al deze punten in staat om een mooie toekomst te creëren!

Wil je meer weten over Cabot? Neem dan contact op metKees-Jan Vaartjes of Robin Dijk!