5 Redenen om te werken bij: Voortman Steel Machinery

5 Redenen om te werken bij: Voortman Steel Machinery

Voortman Steel Machinery is op zoek naar een Senior Projectleider R&D. Deze projectleider stuurt projectteams aan die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe machines en de doorontwikkeling van bestaande producten. Wij spraken met Jorre Hertgers (Manager R&D) om meer te weten te komen over de organisatie, de technieken en de cultuur binnen Voortman. Het gesprek brachten we terug naar vijf (hoofd)redenen om bij Voortman te willen werken!

1. Gezonde groei

Voortman heeft de afgelopen jaren een ontwikkeling doorgemaakt naar een gestructureerde organisatie waarbij procesontwikkeling een steeds belangrijker onderwerp is. “Het ontwikkelen en produceren van machines is nog steeds onze kerntaak maar de woorden product en proces worden steeds vaker in één adem genoemd. We werken bijvoorbeeld in multidisciplinaire projectteams en gebruiken hierbij ondersteunende methodieken zoals een project management systeem. Alle projecten worden gefaseerd doorlopen waarbij elke belanghebbende op het juiste moment betrokken wordt. Ondanks de groei van de organisatie hebben we de cultuur van het familiebedrijf weten te behouden en werken we over de hele breedte van de organisatie nauw met elkaar samen om tot een optimaal resultaat te komen”.

2. Bevlogenheid

Al snel wordt duidelijk dat Jorre zich bevindt in een gedreven organisatie. “Onze collega’s zijn enorm bevlogen. Ik vind het altijd lastig om exact te beschrijven wat voor cultuur er heerst, maar iedereen heeft een bepaalde energie, staat voor elkaar klaar, werkt hard, maar heeft ook erg veel plezier met elkaar. Ik denk dat het vooral een mix is van nuchterheid, een gezonde dosis humor en het continue verbeteren dat zorgt voor mooie resultaten!” Die bevlogenheid wordt in stand gehouden door de bijdragen van de medewerkers niet alleen te waarderen, maar ook actief aan te moedigen.

3. Vooruitstrevende techniek

De gedrevenheid en bevlogenheid vertaalt zich ook in de gebruikte technieken. Voortman is altijd nieuwsgierig naar de nieuwste en meest vooruitstrevende technieken, en schroomt niet om deze toe te passen. “We hebben machines die handelingen uitvoeren waar in andere gevallen vaak meerdere machines voor nodig zijn. Al onze machines draaien op onze state-of-the-art VACAM software en door meerdere machines te combineren tot één geïntegreerde productielijn creëren we één totaaloplossing voor de klant. We doen uitgebreide analyses en gebruiken technieken als Virtual Reality om de perfecte oplossing voor de klant te realiseren”. Kortom: Voortman is altijd op zoek naar mogelijkheden om te innoveren.

4. Wereldwijde speler

Die innovaties zijn wereldwijd terug te vinden. “We doen een groot deel van onze omzet buiten Europa. We hebben een groot toepassingsgebied van onze machines dus daar moet bij nieuwe productontwikkelingen goed over nagedacht worden. Om de behoefte van de markt nog beter te begrijpen gaan onze R&D collega’s soms op bezoek bij klanten op locatie. Dit kan zijn om kennis op te doen maar bijvoorbeeld ook om de installatie van een nieuw ontwikkelde machine bij te wonen. Dat zijn natuurlijk leuke extra’s die erbij komen kijken!”

5. De Functie

Uiteraard vertalen al deze punten zich in de functie. Als Senior Projectleider R&D werk je met mensen in verschillende functies, met verschillende kwaliteiten. Het is aan jou om deze te herkennen en juist in te zetten. Jij zorgt ervoor dat jullie samenwerken aan een goed projectresultaat. Als Projectleider ben jij verantwoordelijk voor het bewaken van planning, budget en randvoorwaarden. Je zit dicht op de techniek, dus het is belangrijk dat jij de passie daarvoor ook deelt!

Op de vraag welke van de vijf redenen Jorre de belangrijkste vindt is het antwoord kort maar bondig: “Ze zijn allemaal van elkaar afhankelijk, en zijn daardoor dus ook allemaal even belangrijk. Bovendien zijn er nog wel meer redenen maar die licht ik graag toe in een persoonlijk gesprek”. Is Voortman Steel Machinery een organisatie waar jij jezelf ziet werken? Neem dan contact op met Kees-Jan Vaartjes!