De industrie haalde in 2018 een recordgrootte

De industrie haalde in 2018 een recordgrootte

Het CBS publiceerde deze maand een artikel waarin de economische ontwikkeling van 2018 beschreven staat. In het rapport lezen we wat we eigenlijk al vermoedden.

Economische groei

De Nederlands industrie groeit. In 2018 was de industrie zelfs groter dan ooit te voren. De economische toegevoegde waarde groeide ten opzichte van 2017 met 3,6 procent. Deze groei is vooral te danken aan de productie en export van machines, transportmiddelen en apparaten!

Aantal vacatures per kwartaal in de Nederlandse industrie. (Bron: CBS)

Meer vacatures

Die groei gaat gepaard met een enorme groei van het aantal vacatures in de Nederlandse industrie. In het laatste kwartaal van 2018 waren er bijna 23 duizend posities vacant! Ter vergelijking: halverwege 2013 waren dat er krap 8 duizend. Over het gehele jaar gezien waren er in 2018 ruim 5 duizend vacatures meer dan in 2017.

Latent zoekende doelgroep

Dit zijn natuurlijk positieve berichten, maar het zorgt er ook voor dat kandidaten vaak op veel posities kunnen reageren. Het werkeloosheidspercentage is mede om die reden bijna net zo laag (3,8%) als in 2008, vlak voor de crisis. Veel kandidaten zijn dus al werkzaam en zijn vaak slechts latent op zoek naar een nieuwe functie.

Die doelgroep weten wij met onze tools en netwerk uitstekend te vinden. Heb jij momenteel dus een moeilijk in te vullen vacature, en wil je eens sparren over de wervingsmethode? Neem dan contact op met één van onze consultants. Wij denken graag met je mee!