De organisatie achter de droogoplossingen van Ventilex

De organisatie achter de droogoplossingen van Ventilex

Herman zet zijn handtekening. Is de volgende onder jouw arbeidscontract?

Ventilex, wereldwijd leverancier van industriële drogers en luchtontvochtigers, wil het internationale sales team uitbreiden en een stevige strategische positie op de markt innemen. Wij zoeken uiteraard graag naar de juiste kandidaten! Daarom spraken we met Herman Vis (Managing Director) en Bertine Renes (Marketing Manager). Wij vroegen door over de organisatie die wereldwijd ruim duizend drooginstallaties heeft geïnstalleerd welke in de markt bekend staan als ‘een Ventilex’. Wat schuilt er in deze organisatie en waar gaat deze groep mensen met elkaar naar toe?

Alles in huis

Over het antwoord op de vraag waarom mensen zo graag bij Ventilex werken, hoeft Herman niet lang na te denken: “Dat is in mijn ogen het feit dat alle facetten om tot een werkende installatie te komen bij Ventilex plaatsvinden. We spreken met de klant over hun producten, hun productie proces en hun klanten. Wij bedenken een installatie en spreken deze in detail door met onze klant. Vervolgens engineeren, bouwen, plaatsen en regelen we de installatie in. We verlenen we jaren service en blijven in gesprek over nieuwe ontwikkelingen. Zo zijn – en blijven – we bij het gehele proces betrokken! Dat vinden onze medewerkers het mooiste, dus we engineeren niet alleen maar je ziet de installatie in Heerde ook fysiek ontstaan en daar zij we met elkaar bij betrokken.”

Test Center

Kast met monsters van gedroogde producten

Daar is Bertine het roerend mee eens: “Ja, vooral omdat iedere installatie anders is. Het is geen lopende bandwerk waar identieke machines uit rollen. We maken iedere machine specifiek voor een bepaald proces. In ons Test Center testen we de kenmerken en het droogproces van het product van onze klant. En dat product, dat kan van alles zijn binnen onze doelmarkten Voeding, Diervoeder, Mineralen en Chemie.” Bertine doelt daarmee op de imposante kast met monsters van reeds  gedroogde producten waar we naast staan. “Rijst, granen, soja, visvoer, noem maar op.  In ons Test Center onderzoeken wij welke droogoplossing onze klant nodig heeft!”

Samenwerken

Dat Ventilex alles zelf in huis heeft om een succesvolle installatie neer te zetten, zorgt er ook voor dat de verschillende zelfstandig werkende teams betrokken worden in het proces. De Sales Manager gaat naar klanten in het buitenland, maar begeleidt ook klanten in het testproces op de locatie van Ventilex. “En het kan natuurlijk zomaar voorkomen dat er vragen ontstaan tijdens het engineerings- of productieproces. Dan worden vakmensen van andere disciplines gevraagd om mee te denken. Je krijgt dus met alle stappen te maken!

Kennis delen

Omdat er zoveel kennis binnen Ventilex is, is Herman ervan overtuigd dat de teams altijd tot de juiste oplossing komen. “De belangrijkste kernwaarden van Ventilex zijn: samenwerken, ontplooien en aanmoedigen. We werken samen om te komen tot het juiste resultaat en we delen kennis om dat te kunnen blijven doen, dat bepaalt voor een belangrijk deel dat wij ons waardevol voelen!”

International Sales Manager

“En dat,” voegt Bertine toe, “is ook wat we vragen van de kersverse International Sales Managers! Iemand die samen wil werken om tot een goed resultaat te komen. Iemand die de klanten bezoekt en ze kan overtuigen van de meerwaarde van onze installatie, maar die ook de wensen goed in kaart kan brengen en kan overbrengen naar onze Engineers en de productie. Dat betekent dat het belangrijk is om technische processen te begrijpen.” Maar vooral, zo zijn beiden het met elkaar eens, vindt de juiste Sales Manager het gaaf om onderdeel te zijn van de transitie die Ventilex doorloopt/doormaakt. “Je moet het belangrijk vinden om elkaar ergens toe in staat te stellen. Als je dat kunt, zit je bij ons zéker op je plek!”.

Commercial Director

En ook voor de vacature van Commercial Director zoekt Ventilex iemand die realiseert dat voor waardevolle verkoop de gehele organisatie nodig is! “Voor deze rol zoeken we een verbinder die de samenwerking zoekt. Iemand werkt vanuit oprechte interesse en die gelooft in de kracht van een gezamenlijke en gedragen doelstelling! Iemand die mensen mee krijgt!

Zie jij jezelf al bij Ventilex lopen? Bekijk dan de vacatures en neem contact op met Kees-Jan Vaartjes voor meer informatie!