Groei bij Jellice: kwaliteit en veiligheid voorop

Groei bij Jellice: kwaliteit en veiligheid voorop

Jellice Pioneer heeft groeiplannen voor de komende jaren, nadat ze de afgelopen jaren al de nodige groei hebben doorgemaakt. Die groei is vooral gericht op het vergroten van de productiecapaciteit. Om dit te verwezenlijken is meer nodig dan slechts nieuwe productielijnen. Wij spraken met Operations Manager Harold Doldersum en Manager Finance & Administration Harm Grooten over hun visie op de fabriek in Emmen. Een belangrijk onderdeel van die visie: extra focus op Kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.

Productiegroei

Jellice Pioneer werkt met ongeveer 80 FTE in Emmen aan de realisatie van een groei in de productie. In de fabriek produceert men Gelatine uit varkenshuiden. Een proces waarbij kwaliteit vanzelfsprekend een heel belangrijk aspect is. “Je kunt je voorstellen dat er bij voedselproductie enorm veel normen zijn waar je aan moet (en wilt) voldoen”, legt Harold uit. “Omdat onze QSHE Manager een nieuwe uitdaging heeft gevonden, is deze positie nu vacant. We willen snel een enthousiaste kandidaat vinden, zodat we ook in de toekomst blijven voldoen aan de normen van veiligheid en kwaliteit.”

Duurzaamheid

“Bij de toename van de productie moeten we ook onze kwaliteit waarborgen. Kwaliteit en veiligheid mag nooit ten koste gaan van de efficiëntie en volume. Daarnaast zijn we natuurlijk altijd op zoek naar manieren om nog duurzamer om te gaan met onze (afval)producten. Wij denken dat deze aspecten een belangrijke rol gaan spelen in onze groei”, voegt Harm toe.

Internationale invloeden

Jellice is onderdeel van een internationale groep met vestigingen in China, India, Taiwan en Japan. De directie komt uit India en de medewerkers zijn deels Duits en deels Nederlands. “Deze internationale invloeden zie je terug en maken Jellice een hele dynamische omgeving. Dat zie je ook terug in de functie van QSHE Manager.

QSHE Manager

Harold is duidelijk als hij het heeft over de functie: “In de rol van QSHE Manager komt die dynamiek ook terug. De functie is zeker niet in beton gegoten en je krijgt van Jellice de kans om zelf je prioriteiten te bepalen. Je bent bezig met het ontwikkelen van het kwaliteitssysteem, houdt je bezig met vergunningen, kwaliteitseisen en staat heel dicht op de productie. Het is aan jou om het belang van de kwaliteitsprocedures te benadrukken en je collega’s hierin mee te nemen. Uiteraard krijg je bij Jellice de kans om in die functie te groeien.”

Wat dat betreft zijn beide heren het dan ook roerend eens. Zo voegt Harm toe: “Als je van aanpakken houdt, energie krijgt van uitdagingen en een duidelijke visie hebt op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid, dan weet ik zeker dat je in staat bent om met ons Jellice nog verder te laten groeien.” Wil je nog meer weten over de organisatie, of denk je dat de rol van QSHE Manager jou als geen ander past? Neem dan contact op met Robin via 06–51253310.