Cabot

Cabot Corporation (NYSE: CBT) is een toonaangevend bedrijf in specialty’s en hoogwaardige materialen, en heeft haar hoofdkantoor in Boston, Massachusetts (VS).

Het bedrijf levert een breed scala aan producten en oplossingen aan klanten in alle uithoeken van de wereld. Het bedient sectoren als transport, infrastructuur, milieu en consument. Het levert krachtige oplossingen die klanten helpen hun uitdagingen van vandaag te trotseren en de behoeften van morgen voor te bereiden. De inzet van Cabot voor innovatie komt voort uit een passie om de bedrijven van onze klanten vooruitgang te bieden. Dat doet men met diepgaand inzicht in de branches en de wereldwijde trends die hun activiteiten beïnvloeden.

Wereldwijd leiderschap

Met circa 4500 werknemers wereldwijd waarderen de klanten van Cabot hun wereldwijde leiderspositie in de branches die ze van dienst zijn en hun inzet om hen te helpen groeien. Cabots mensen zijn gedreven en inventief. Onder hen bevindt zich het beste talent op technisch, commercieel en productiegebied van de branche.

De fabriek in Klazienaveen produceert actieve kool en heeft een personele bezetting van 106 FTE. Cabot produceert de kool in verschillende verschijningsvormen (poeder en granulaat) en wordt toegepast in zeer uiteenlopende applicaties. Je kunt denken aan Lucht & gas zuivering, waterzuivering, voedingsmiddelen, farmaceutische applicaties, mining, en automotive applicaties.

De fabriek in Klazienaveen bevindt zich in een uitdagende en dynamische transitiefase. De fabriek wordt omgeturnd tot Specialty fabriek. Hierin ligt de nadruk op toegevoegde waarde en gezonde marges. De aankomende jaren zal er verder worden geïnvesteerd in de fabriek om dit te bereiken. Het productieproces vindt plaats in volcontinue dienst met 5 ploegen. Je krijgt te maken met uiteenlopende installaties. Voorbeelden zijn transport- en opslagsystemen, ovens, persen, mengers, verpakkingslijnen, turbines, generatoren, rookgassystemen, energie installaties, lucht-, stoom- en waterinstallaties.

Vacatures van Cabot

De Manager Maintenance & Capex is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het onderhoud, onderhoudsprojecten...