Werkwijze

Zodra een opdrachtgever onze hulp inroept bij het invullen van een vacature, gaan we eerst persoonlijk in gesprek met de opdrachtgever. Om tot een werkbaar en geschikt wervingsprofiel te komen, bespreken we fundamentele onderdelen als het functieprofiel, de wensen en eisen, maar ook de kandidatenmarkt voor deze specifieke vacature, de organisatiestructuur, cultuur en strategie én de verwachte planning. Door vooraf samen cruciale vragen te beantwoorden, vergroten wij de kans op een duurzame match tussen kandidaat en opdrachtgever.

Search

Onze zoektocht naar de juiste kandidaat is effectief, discreet en transparant. Daarin hebben we regelmatig relevante terugkoppel momenten met de opdrachtgever. We maken in de search gebruik van ons netwerk en effectieve recruitment- en searchtechnieken. Na het beoordelen van CV’s en profielen gaan wij met mogelijke geschikte kandidaten in gesprek.

Selectie

Tijdens de interviews wegen en toetsen we competenties, persoonlijke eigenschappen en sociale vaardigheden. Al onze werkzaamheden zijn erop gericht om binnen vier weken een shortlist op te stellen met geschikte kandidaten. Deze kandidaten introduceren we met onze bevindingen, de motivatie van de kandidaat en besproken arbeidsvoorwaarden. Vervolgens richten we het vervolgproces in, waarin de opdrachtgever zelf in gesprek gaat met geschikte kandidaten. Ook tijdens dit vervolg blijven wij het proces monitoren en houden we contact met zowel de opdrachtgever als de kandidaat. Dit blijven we doen, tot enige tijd na de aanstelling, om u te verzekeren van een duurzame aanstelling.