ProXES: Focus op sales na efficiëntieslag productie

ProXES: Focus op sales na efficiëntieslag productie

ProXES levert hoogwaardige machines van Terlet, Stephan en FrymaKoruma aan de voedselverwerkende industrie. De gecombineerde kennis van deze producenten zorgt voor unieke producten en haalt resultaten die nergens anders gehaald worden. Om het meeste rendement uit de productie te behalen, is sinds enkele maanden de productie van Stephan en Terlet in Duitsland samengevoegd. Dat betekent: efficiëntere productie en een betere concurrentiepositie.

Area Sales Manager

De kantoren van ProXES Benelux in Almelo en Nazareth (België) hebben door de verplaatsing van de productie nu volledig de focus op Sales, Application en Customer Service. In het team is ontzettend veel technische kennis aanwezig over specifieke producten. Om de afzetmarkt van de producten te vergroten in de Benelux, zoeken wij voor ProXES een Area Sales Manager. “Met de aanwezige kennis en het uitgebreide opleidingsprogramma, maken we van de Area Sales Manager een échte expert”, aldus Hans Schatteman. Hans is General Manager bij ProXES Benelux. In dit artikel vertelt hij over de organisatie.

Van stand-alone machine tot productielijn

“Het mooie van Proxes is dat er zo veel potentieel is in de markt in de Benelux. We hebben al een groot marktaandeel als het gaat om de levering van machines aan de grote partijen in de voedingsmiddelenindustrie. En we zien nog veel kansen bij de kleinere producenten. Bovendien gaat het niet alleen om stand-alone machines, maar ook om volledig integrale productielijnen.”

Grote afzetmarkt

“Daarom ben ik er ook van overtuigd dat we met ProXES nog verder gaan groeien. Er is geen bedrijf binnen de voedselverwerkende industrie waar wij niet aan kunnen leveren. Vis, vlees, fruit, groenten, zelfs chemische en farmaceutische bedrijven kunnen met ons samenwerken. Dat gaat onze nieuwe Area Sales Manager ook ervaren.”

Opleidingsprogramma

“Voordat het zover is, zal er een uitgebreide opleiding aan vooraf gaan met reizen naar de fabrieken van zusterbedrijven in Duitsland, Zwitserland en Italië. We zorgen ervoor dat onze collega volledig zelfstandig aan de slag kan om goed te reageren op vraagstukken van onze klanten. Uiteraard met de diepgaande technische ondersteuning van ons Sales Supportteam: zij hebben kennis van duizenden applicaties in de markt.“

Testcentra

“Met die kennis kom je aan tafel bij onze key-accounts, maar ook bij de kleine klanten en prospects. Met complete lijnen en stand-alone machines van verschillende merken. Je neemt hen waar nodig mee naar onze innovatieve testcentra en weet zo altijd tot de juiste oplossing voor de klant te komen.”

Diverse functie

“Dat betekent ook dat het een enorm diverse functie is. Je focus ligt op Nederland, maar zal ook op de locatie in België zijn. Je houdt je bezig met relatiebeheer, en met nieuwe klanten. Om goed invulling aan die rol te geven, krijg je van Hans volledige vrijheid. Dat betekent dat je veel thuis kan werken.”

Ben jij benieuwd naar de plannen van ProXES of de functie van Area Sales Manager? Neem dan contact op met Kees-Jan Vaartjes via 06-29239099 of keesjanvaartjes@targetsearch.nl.