Jeroen Mes

Jeroen Mes

“Target Search is als partner zelfs zonder opdracht bereid om mee te denken”

Eind 2017 zat ik bij Brinks Metaalbewerking met een vraagstuk: onze zoektocht naar een geschikte Operations Manager was vooralsnog weinig succesvol. Vind in de huidige arbeidsmarkt maar eens kandidaten die behalve een geschikt profiel, ook nog de ambitie hebben om hun kennis en ervaring in te zetten voor een totaal andere organisatie. En als ze dat dan hebben, is het al niet minder belangrijk dat de persoon binnen de organisatie past.

Juiste vragen

Vanuit mijn netwerk kreeg ik daarom de tip om contact op te nemen met Target Search. Dat advies heb ik opgevolgd en ik heb contact gelegd met Erik. Wat mij direct na het eerste gesprek met Erik opviel, is dat hij in staat was de juiste vragen te stellen en daardoor snel in staat was een accuraat beeld te krijgen van de organisatie. Hij kon zich snel inleven in de situatie

Groot netwerk

Vervolgens viel mij op dat Target Search een groot netwerk heeft. We hadden snel een selectie van kandidaten en zijn met vier of vijf kandidaten in gesprek gegaan, waarvan we er twee voor een tweede gesprek hebben uitgenodigd. Beide kandidaten hadden de juiste ambitie en het juiste profiel om bij ons aan de slag te gaan. De uiteindelijk aangenomen kandidaat zit nog steeds op de juiste plek binnen onze organisatie. Dit proces is, mede door een heldere communicatie, ontzettend goed verlopen. Ook een aantal maanden na de indiensttreding van de kandidaten is er contact om te bepalen of de plaatsing naar wens is verlopen.

“Enerzijds is Target Search in staat om een organisatie snel te lezen.

Anderzijds om zelf de juist kandidaten uit hun netwerk te filteren.”

Duurzame relatie

Zelfs voor een opdracht die wij niet bij Target Search hebben uitgezet, kregen wij eventueel geschikte kandidaten voorgesteld vanuit hun netwerk. Het fijne aan de samenwerking is dat we vanuit beide kanten uit zijn op een duurzame samenwerking. Target Search houdt onze ontwikkelingen goed bij en is daarom in staat om direct te schakelen bij een eventueel volgend vraagstuk.