Timon van Eeten over Terlet

Timon van Eeten over Terlet

Terlet BV (85 FTE) te Zutphen maakt onderdeel uit van ProXES – The processing group. Terlet is een specialist in het ontwikkelen en produceren van machines en gehele productielijnen voor de food processing industrie  Het gaat dan veelal om het verwerken of bereiden van producten met een hoge viscositeit zoals sausen, jams, melkproducten. Momenteel maakt Terlet een enorme groei door. Timon van Eeten (Sr. Buyer) vertelt meer over die groei.

De groei van Terlet

“Dat we groeien merk ik heel goed, omdat ik zelf in mei 2018 ben begonnen. Nu, nog geen jaar later, zijn er al acht andere collega’s na mij begonnen binnen Terlet. Wat je daardoor ziet is dat de jarenlange kennis die aanwezig is, nu aangevuld wordt met de ideeën van professionals met een frisse blik op de organisatie. Dat zorgt voor een mooie verandering! Dat heeft niet alleen te maken met de nieuwe aanwas in onze interne organisatie, maar ook zeker met de overname door ProXES in 2015.”

De invloed van Proxes

ProXES – The Processing Group bestaat, naast Terlet, uit Stephan Machinery, FrymaKoruma, en ProXES system Solutions. Samen zijn deze leden goed voor ca. 500 FTE. “Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid met andere professionals in het zelfde vakgebied te praten over de uitdagingen die ons te wachten staan. We kunnen leren van elkaar. Daarnaast zorgt de samenwerking ervoor dat we met behulp van gecombineerde kennis en kunde voor grotere projecten ook interessant zijn. Om dat verder uit te breiden werken we steeds vaker met elkaar samen!”

Sparringspartners zo gevonden

Een voorbeeld daarvan ondervindt Timon zelf. Hij is namelijk Projectleider Global Sourcing, waarbij het doel is om inkoop op groepsniveau  naar een hoger niveau te tillen. “Daartoe ben ik een aantal keer per maand in Duitsland (locatie ProXES) om te spreken met alle betrokkenen. Daarin sta ik in direct contact met het management van ProXES en inkopers van de andere organisaties. Het voordeel van het veelvuldig contact hebben met de andere organisaties, is dat de drempel veel lager wordt om voor andere vraagstukken ook contact te zoeken. Je hebt dus al snel een sparringpartner gevonden als je die nodig hebt.”

Terlet een organisatie in beweging

“We zijn momenteel echt een organisatie in beweging. De effecten van veranderingen in het kader van efficiëntie worden steeds meer duidelijk en samenwerkingen met de ProXES groep werpen hun vruchten af. Dat zorgt er weer voor dat nieuwe ideeën met steeds meer enthousiasme worden begroet. Er is al enórm veel kennis aanwezig binnen Terlet en die kennis wordt op deze manier alleen maar uitgebouwd.”

Vacatures bij Terlet

Ook in 2019 staan er mooie ontwikkelingen op de planning. Nu zoeken we voor Terlet een Area Sales Manager én een Accountmanager Service. Er dienen zich nog steeds veel kansen voor en met deze twee posities wil Terlet die kansen met beide handen aangrijpen. “Als je graag onderdeel bent van een bewegende organisatie en graag bijdraagt aan die verandering, denk ik dat je bij Terlet aan het goede adres bent!”

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden die bij Terlet liggen, neem dan contact op met Kees-Jan Vaartjes. Hij helpt je graag aan de juiste stap in jouw carrière!