“Wij willen de wereld schoner maken”

“Wij willen de wereld schoner maken”

Bekaert Assen vernieuwt, ontwikkelt en investeert. Er ligt een strategisch plan voor de komende vijf jaar. Wat dat betekent voor de productie in Assen? Dat is aan de nieuwe Manager Process Engineering. Wij spraken met Plant Manager Arjan Okken en Human Resources Advisor Nikki Post over Bekaert Heating: de organisatie die velen helpt aan een comfortabele leefomgeving door het leveren van warmte en warm water en die met haar oplossingen de CO2– en NOx reductie naar een hoger plan tilt. Arjan en Nikki vertellen in dit artikel meer over het bedrijf en de vacature van Manager Process Engineering.

Bekaert Heating

Bekaert Heating is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van milieuvriendelijke en op maat gemaakte gasbranders en warmtewisselaars. Hun producten worden verwerkt in hoogrendement-boilers. Arjan legt uit: “Specialty products worden bij ons in Assen steeds belangrijker. We hebben hier ontzettend veel kennis in huis waarmee we voor specifieke situaties altijd een oplossing kunnen bedenken en maken.”

Duurzaam

“Wat ik daar zo mooi aan vind,” noemt Arjan, “dat is dat we de wereld een beetje beter en schoner maken. Zowel door te verduurzamen als door het leefklimaat te verbeteren van mensen en bedrijven over de hele wereld. Onze producten worden vaak ingezet voor het vervangen van vieze, oude cv-ketels. En het mooie van alles is dat we dit doen met een geweldige organisatie met de charmes van een mkb-bedrijf en de mogelijkheden van een multinational.”

Korte lijnen

De locatie van Bekaert in Assen heeft alles in huis. Met o.a. een grote R&D-afdeling, Sales, Marketing, HR, Finance, Inkoop en Productie is alles binnen handbereik. “En de deuren staan dan ook altijd open. Daarom zijn de lijnen kort!”, voegt Nikki toe.

Van strategisch naar technisch plan

Momenteel ligt er een strategisch plan voor de komende 5 jaar. Bekaert wil de omzet, welke de afgelopen jaren al is verdubbeld, nóg verder vergroten. Dat geldt voor zowel Europa als Noord-Amerika en Azië. Arjan vertelt waarom zij nu een Manager Process Engineering zoeken. “Om onze doelstellingen te bereiken willen we ook stappen zetten in onze productie. Iemand die open staat voor ideeën vanuit de werkvloer en genoeg technisch inzicht heeft om verbeteringen op te zetten, kan daarin echt het verschil maken.”

Betrokkenheid

Daar is Nikki het roerend mee eens: “We hebben een enorm betrokken team, met passie voor het product. Als we de keuze maken een bepaalde verandering door te voeren, gaan we er ook samen voor. Het motto van Bekaert is niet voor niets ‘Better Together’. We hebben iemand nodig die deze waarde deelt én die leiding kan geven aan het team van acht Engineers, Facilities en een Hoofd TD.”

Gedrevenheid

De kersverse Manager neemt plaats in het Plant MT. Dit is een relatief nieuw team met een hoge mate van gedrevenheid. Er is een behoorlijk budget beschikbaar om de doelen te halen die Bekaert heeft gesteld. “Door de vrijheid en mogelijkheden die Bekaert deze functie biedt, is dit voor de juiste persoon een unieke kans om in een maakbedrijf zijn/haar visie op de werkvloer neer te zetten”, aldus Arjan.Wil je meer informatie over de organisatie of de vacature? Neem dan contact op met Hans Haselhorst via 06-52043885. Je kunt natuurlijk ook kijken op de website van Bekaert Heating.